"Lidové" Barování

8.2.2013

Se zpožděním chci ještě napsat zprávu o prvním povolebním Barování, které  proběhlo v pátek. Přijela i naše spřítelená sekce z Hané, takže jsme se těšili a večer zahájili 2hodiny před začátkem v restauraci Malostranské besedy, abychom stačili probrat život a tak. :-)

V sále jsme pak obsadili jsme luxusní místa (díky!! S.N.)   s dobrým výhledem i na drobné detaily - a večer mohl začít.
Tentokrát moderátor Filip Rajmont publikum odboural, sotva se zjevil u mikrofonu. Nedorazil v obleku, jak jsme všichni léta zvyklí... dospěl k názoru, že národ si žádá značnou dávku "lidovosti"- čímž reagoval na výsledky voleb, které se většině osazenstva MB silně nezamlouvají- a přišel v klasických montérkách. Svoji lidovou image podpořil "žvárem" u pusy ;-)
 Tohle slovo používala moje babička a já jsem ho snad od nikoho jiného neslyšela. Rozlišovala kuřáky- na ty elegantní- ti kouřili "cigaretu"- no a na takové ty obhroublé dacany- ti měli "žváro u huby" ;-) Tak mi to při pohledu na moderátora (F.R. promine .-)) úplně naskočilo.
Nojo, svět bojuje proti kouření, ale to nás nemůže rozhodit- máme svůj styl- jsme na něj pyšní a v ledasčems ho ještě vylepšíme... Však my světu ještě ukážeme!
V Besedě bylo veselo- někdy tedy spíš hořce veselo, když se člověk zamyslí nad těmi politickými glosami, ve skutečnosti je to spíš k pláči.
Filip Rajmont to nevydržel a udělal si sám svůj sociologický průzkum. Vyzval diváky, aby odhalili, koho volili. K tomu, že dali hlas MZ, se přiznali pouze dva. Zvláštní úkaz. To si tam asi MZ ty hlasy musel naházet sám.



Hudební sešlost byla tentokráte samozřejmě zase originální a neopakovatelná. Spousta nových tváří, ale i těch, kteří mají docházku 100% (kromě Sandry a Filipa, bez nichž by to nešlo ;-), snad ještě neproběhlo Barování bez bubeníka Petra Zimáka a asitak jednou se nedostavila Věra Nerušilová :-))

Dávám ukázku krásné Brigity Cmuntové, která spolu se Štěpánem Kloučkem s oblibou vybírá písničky Zuzany Navarové.- a já mám dojem, že jí "sluší".



Taky miluju muzicírování tohoto izraelského chlapíka s kytarou. Ran Shabtay- záznam vypůjčen, ty moje jsou spíš ilustrační než hodnotné :-)



Opět se dostavila Lenka Nová a zpívala krásně... Čas chladných rán...



Naprosto skvělá byla i Juwana Jenkins. Roztomilá a zábavná svojí cizineckou češtinou :-)



Míša Doubravová - všemi múzami políbená...


Novým prvkem tohoto večera bylo vystoupení Sonyho Vargase, jehož jméno je spojeno s pražskou burleskou.

Samozřejmě nechyběla Věra Nerušilová, která rozezpívala a svými průpovídkami rozesmála celý nabitý sál. Seznam účinkujících je vždycky dlouhý... nelze pochválit všechny. Každopádně všichni dokázali vytvořit skvělý večer, který byl v plném proudu ještě 3hodiny po půlnoci. Improvizovali- hráli a zpívali u baru a my jsme rozebírali své dojmy a pochvalovali si, jak jsme se měli dobře!

Na fotky musíte do galerie Aranel. ;-)

Děkujeme!!! 3.března na slyšenou ;-)!



2 komentáře:

Všednodennosti řekl(a)...

Miluju písničky Zuzky Navarový a díky,za tu dnešní,co si tu v noci poslouchám díky Vám.Tak moc bych chtěla být s Vámi na barování....ale jsem úplně někde jinde a když jsem TAM,vezme mne můj syn do divadla Bez zábradlí,ale já chci na barování...ach -nemůžeš mít všechno,mi jednou někdo řek,tak jsem skromná...ale na to barování se dostanu.Já to vím!

Lucka řekl(a)...

Bylo to super!
Hanacke sekci se to libilo moc.