Jazyky schůdné i pro dyslektiky

7.4.2013

Díky všem svým nestandardním životním situacím jsem potkala spoustu lidí, kteří mě oslovili tím, že v životě něco dokázali a taky tím, že se přes všechny nepřízně osudu nevzdali a neupadli do role věčně se litujících a soucit vyžadujících chudáků. Neláteří, že v jejich životě nejsou jen dny sluncem a láskou prosycené, přijímají svoje prohry s tím, že si z nich berou především poučení. Dokáží o svých trablech vykládat s humorem a nadsázkou a když je třeba, tak vědí, jak pohladit duši... a teď by mohl následovat dlouhý výčet jmen... :-)

Ale řeč bude jen o jedné dámě, která si žertovně říká "DYS-BABA" a věnuje se problému, který mnohým rodičům nahání vrásky na čele- a to: jak naučit dyslektické dítě cizímu jazyku. Paní je nejen velmi chytrá, ale taky neuvěřitelně zábavná. ;-) Bohužel nás spojila  až událost, která se odborně nazývá "ztráta dítěte". Nicméně mám-li na svět nahlížet pozitivně- pak paní Dáša Rýdlová je právě tím, koho jsem opravdu ráda poznala.

Zlepšováky a program (několika světovými cenami ověnčený) na výuku jazyků bez bariér můžete obdivovat zde: http://jazyky-bez-barier.cz/

O svém životě bohatém na nejrůznější kotrmelce píše Dáša v útlé knížečce  "Dyslexie, smutek, mindráky a já" .

"Každý z nás dostává do vínku něco pro obohacení sebe i druhých. Proto by to mělo být objevováno a rozvíjeno." (D.Rýdlová; Pozitivní noviny; 20.02.2011)

Příjemné a úsměvné čtení přeju! :-)

3 komentáře:

Lucka řekl(a)...

tp je výborná věc :)

Hned budu šířit dál.

Lucka řekl(a)...

to je výborná věc!

Hned budu šířit dál!!

Blanka řekl(a)...

Taky tady u toho článku přemýšlím, komu poslat informaci. Vypadá to opravdu dobře.