Noc kostelů v Kyjově

24.5.2013

 Zdá se, že jsme ke svým objevným cestám na Moravu potřebovali impulz v podobě rekonstrukce D1. Celá anabáze vnikla totiž tak: V Brně  začali začátkem května hrát v nové úpravě náš oblíbený muzikál- Cats, a tak jsme si na nedělní představení zakoupili lístky. Vytvořili jsme několikačlennou skupinu a naši moravští kamarádi hned začali vymýšlet, že je škoda, abychom jeli jentak naotočku a že se máme zdržet na celý víkend.
Kdesi kdosi kdysi napsal, že člověk by měl každý rok navštívit nějaké nové místo. Mně se tahle myšlenka líbí a snažím se to už několik let dodržovat.
Jižní Moravu známe leda z etiket moravských vín ;-), a tak jsme kývli. Andrea všechno zařídila. Pochází z Kyjova, takže jsme měli o domorodé průvodce postaráno. Tedy ono jet někam s nálepkou "to jsou Pražáci- ale ti naši", to je taky výhra. :-)

Po 4hodinách cesty jsme z Prahy  dojeli až do cíle. Získali jsme luxusní apartmá v penzionu kousek od náměstí a hned vyrazili do města, protože jsme chtěli stihnout Noc kostelů!

Zde je pohled na město

z věže kaple sv. Josefa

 Procházkou jsme došli ještě k další kapli - gymnaziální - tedy kapli sv. Jana Kalasanského.


Žádné davy se na prohlídku nehrnuly. Paní průvodkyně byla ale velice ochotná a provedla nás i zákulisím. 

Po kultuře a poznávání došlo i na pizzerii .-) A pak hraní Citadely  a první ochutnávce zdejšího vína v našem krásném bytečku. Citadelu jsme neznali - Andrea i její sourozenci jsou ovšem herní maniaci, takže s těmi se rovnat rozhodně nemůžeme! Prima večer to byl!

1 komentář:

Ali řekl(a)...

Noc kostelů nám bohužel zkřížily jiné, důležitější plány. A myslím, že mimopražské kostely musí mít větší kouzlo. Letos prošvihneme i muzejní noc, nějak nám nic nevychází :-(