Český smysl pro humor

3.6.2013

Od rána se na mě ze všech médií valí katastrofické zprávy o valící se vodě. Prognóza pro Prahu nezní zrovna optimisticky :-((

No ale z vtipů na toto povodňové téma došlých dnes mailem už bych si mohla založit slušnou sbírku. Jestli je na českém národu něco obdivu hodného, pak je to jistě celoplošně vyvinutý smysl pro humor. Taková národní diagnóza. ;-) Vím, že situace je vážná, ale stejně nad některými vtípky vyprsknu smíchy...

Tak třeba názvy měsíců roku 2013, které kolují na FB ;-) Já myslím, že výstižněji už to nešlo!

 

Úsměv z tváře mi naopak mizí při pohledu na fotky zaplavené ZOO, letecké snímky zatopených částí Prahy a taky na tabulky a grafy plánovaných zvýšení hladiny Vltavy poté, co Vltavská kaskáda začala upouštět vodu.
Nevlídný mokrý čas... Předpověď počasí slibuje na středu sluníčko! Sice s mráčkem, ale bez kapek!! Už aby to bylo!!!

------------------------------------
Dodatek: Noviny Metro 4.6.2013  článek o povodňovém humoru

4 komentáře:

Iva řekl(a)...

Jsem ráda, že jsi tohle napsala. taky jsem objevila několik vtipů. taky jsem se smála, taky si připadala provinile, ale prostě jsem nemohla jinak. Taky mne to mokro drásá úplně všude. Jen s tím bohužel nic nezmůžu.

Lucka řekl(a)...

při dnešní cestě do práce jsem viděla černé mraky nade mnou, žádné pozitivní zprávy z rádia..

doufám, že každý chápe, že ty vtípky nejsou výsměchem, ale způsobem, jak se s tím vším vyrovnat..

Ali řekl(a)...

I mě některé vtípky pobavily. Nad fotkama ze ZOO mi naskakuje husí kůže. Já, zatvrzelý misantrop, obecně snáším hůř, když se něco děje zvířatům spíše než lidem. I když při pohledu na vyplavené domy mi také dvakrát dobře není.

Aranel na cestě.... řekl(a)...

jeden o počasí přihodím....léto je pěkný den :o)))