Jak málo stačí k radosti

4.6.2013

Dneska mě po několika dnech nebudilo bubnování kapek na okenní parapet a šedá obloza zesvětlala hned o několik odstínů. Ze samé radosti jsem hned nacpala pračku, protože coby majitelka balkonu, podcenila jsem koupi sušičky, a tak v období dešťů mám s mokrým prádlem problém :-( Dneska jsem však prádlo stihla i usušit!
Obvykle kytky zalévám. Dneska jsem vodu vylila balkónovkám z misek, aby mi neuhnily. Ale celý den se mi podařilo strávit bez deštníku! Myslím, že mám důvod být spokojená :-)

Potěšil mě i nečekaný, ale milý telefonát od I., která nás nevídá moc často a chtěla se jen ujistit, že jsme v pořádku. Mám ráda lidi, kteří si i v zajetí vlastních starostí najdou chvíli na to, aby někoho potěšili- prostě zavolat jentak. Nic nechci, nic nepotřebuju- chci (potřebuju) tě jen slyšet! Vyřízeno za 10minut a hřeje to pak ještě mnohonásobně déle. Ono přátelství se musí pěstovat průběžně- nejen když člověku teče do bot.

Průběžně sleduju zprávy. Ponejvíce na internetu. Děsivé obrázky zatopených obytných částí z Mělnicka, ze severu Čech :-(
Neuvěřitelné zprávy o tom, že byly zaznamenány pokusy o rabování a taky že turisti v Praze zkoušeli rozebrat povodňové zátarasy. Na to snad ani není žádná slušná fráze. Řezat a řezat tu havěť! 

Kamarádka psala i Irska, že se spálila od sluníčka a že lituje, že si nepřibalila plavky. Další nepochopitelný úkaz! V Irsku pálí slunce, zatímco v Itálii a v Chorvatsku prší. Chystáme se na dovolenou. Zatím jsme se usnasli na termínu, nikoli na destinaci. Termín je od 10.6. ;-)

Na večer nás kamarád pozval do hospody. Na Smíchov- čili na druhý břeh Vltavy. Jezdit po Praze bez použití metra je časově náročné. Už jen to vymyslet náhradní spojení! Jeli jsme vlakem :-) To je paráda! Při pohledu z mostu je patrné, že vody ve Vltavě je víc než dost... :-(

Do hospody naštěstí neteklo. Spořádali jsme talíře žebírek a křidýlek, probrali práci, život a dovolené :-) A byli uvyjevení z toho, ze na zdi v hospodě mají alkoholtester :-) Za desetikorunku vám dovolí dýchnout a napíše, kolik promile už (nebo ještě) máte.

Tak dnešní den se nakonec pěkně vydařil!
Hlavně aŤ už neleje, voda ať pěkně opadne a hráze aŤ vydrží tolik, kolik bude třeba! 10let je příliš krátkým intervalem na další pohromu!

3 komentáře:

Jitka Neradová řekl(a)...

Také mám z nedeštiva radost, jen aby to vydrželo. Ty další povodňové oblasti jsou opravdu strašlivé.
Na dovolenou snad jen na Saharu, tam by možná pršet nemuselo.
A plno dalších dní bez deštníku:-)

Iva řekl(a)...

Když jsem včera ráno šla venčit Viki a po dlouhé době bylo sluníčko, první myšlenka, která mne napadla bylo : doufám, že svítí i v Praze a Wlčici do ložnice :)

wlcice řekl(a)...

:-))) svítí, Ivo, už zase zaklápím žaluzie! Obvykle mi to vadí, ale tentokrát jsem se na to i těšila...jak je všechno relativní! ;-)