Zpátky domů

23.6.2013


 Den odletu se zjevil rychleji, než bychom si přáli...

Naštěstí se letělo  v čase přijatelném- v 9:20, takže žásné vstávání po půlnoci a ve tři ráno na letišti. Mysleli jsme, že ještě stihneme hotelovou snídani. Jídelna otvírala v 7. To ovšem neznamenalo, že v 7 jsou očekáváni hosté... v 7 se otevře...a začne se teprv nosit jídlo na pult. Pečivo dorazilo až v 7:18. Dali jsme si tedy hrnek kávy, která zbyla v termosce od večeře (dobrota!) a nějaké pečené buchty, které se na pultě objevily jako první a pádili na autobus, který odjížděl od recepce v 7:30.

Řecká letiště mají takové nepříjemné specifikum. Je tam šílený chaos, protože lidi stěhují těžké a objemné kufry sem a tam. A to proto, že to jinak nelze. Zatímco obvykle jdete k odbavovacímu pultu, kde vám zavazadla zváží, oblepí čárovými kódy, kufry zmizí po jezdicím páse v útrobách letiště, kde se před naložením na vozík ještě zrentgenují a vy dostanete letenku a už jen s kabinovým zavazadlem postupujete dále.

V Řecku je to jinak.  Kufr zvážíte, ale pak ho musíte ještě osobně odnést na rentgen, který je  o kus dále. Takže potácející se postavy se různě proplétají mezi točitými frontami ostatních cestujících u sousedních přepážek. Čáry namalované na zemi pro lepší organizaci provozu nikdo nevnímá, protože nejsou ani vidět...

No a pověstné řecké kočky? Ty si udělají pohodu i v takovém blázinci, který jsem se snažila popsat. Takhle kočka mi připadala na prosto úžasná.
Spala a vytvořila zátiší s kelímkem od kávy, takže to vypadalo, že právě kávu dopila. Aby se nemusela dívat na ten chaos, přikryla si packami oči :-)


Tady ještě pohled z dálky- všude davy lidí, do toho neustálá hlášení z amplionu, který let se kde odbavuje... a kočka si spí.

Náš let měl hodinu zpoždění. To je ještě v toleranci. Nic vážnějšího se nestalo... Samozřejmě některým cestujícícm nepostačovala nabídka nápojů na palubě letadla- vyžadují džusy hruškové, mangové a nevímjaké... ale dobře se tím vždycky bavím ...
Jo! i na cestě domů jsme seděli u křídla :-)) 

 
 Tak zase za rok!! ;-)

Žádné komentáře: