Barování na Nové scéně

9.2.2014

... skvělý večer s neopakovatelnou atmosférou!!

Podařilo se nám ulovit lístky na Barování v prostorách pro tento účel velmi neobvyklých ;-) Měli jsme nepatrné obavy z toho, jestli to nebude (i díky přímému přenosu) nějak "upjaté a sešněrované"... ale nebylo! :-)

Ve vyprodaném hledišti Nové scény ND se to hemžilo herci, zpěváky a jinak kultruně činnými aktéry. Role moderátora se tradičně ujal Filip Rajmont, který se zjevil stylově nalíčen, protože si pouze odběhl z jeviště sousední scény ND, kde vystupuje ve Věci Makropulos.

Pohovořil o problému vtipně a ostře tak, aby pochopila i široká veřejnost a uvedl pár prvních hostů, kteří svým vystoupení přišli podpořit zachování ČS Ústí nad Labem.
Já chápu, že dotace nejsou nárokové, ale dle dostupných informací mapujících tento problém asi radní mohli panu řediteli sdělit svůj úmysl- a určitě by se mnohé  dalo vykomunikovat a vysvětlit. 

Vynakládání veřejných prostředků pro "blaho" obyvatel mnohdy mívá zajímavé pozadí s mnoha odstíny šedi ;-(...

Na jevišti se vystřídalo mnoho zajímavých hostů. Celý záznam lze zhlédnout na webu České televize.

Ocenila jsem kultivovanost všech pronesených mluvených projevů. A doufám, že radní z "okresu na severu" ještě budou přístupni diskuzi a uvědomí si, že takovým způsobem by se čtvrt století po sametové revoluci jednat nemělo.

Po dvou hodinách přímý přenos skončil, ale ve foyeru Nové scény se pokračovalo v neoficiální části, která se opět protáhla do pozdních hodin.








Pro mě příjemný večer, strávený ve společnosti hvězd alternativního hudebního nebe :-) a v blízkosti svých přátel, na nichž jsem prostě závislá a je mi s nimi vždycky dobře ;-)

Děkuju všem organizátorům za bezva nápad a jeho expresní realizaci! Máte můj obdiv! :-)


1 komentář:

Lucka řekl(a)...

neměla jsem čas sledovat moc internet, kauzu jsme studovali až těsně před Barováním..

uff

jak říká jedna moje kamarádky, škoda, že davy zajímá více : TESCO - MRAŽÁK - SERIÁL než divadlo..

musím říct, že u nás se o tom moc neví, tak šíříme mezi známé