Barování plné gratulací

18.4.2014

Duben je - zdá se- úrodným měsícem. Polovina naší barovací grupy slavila narozeniny. Stejně jako sama paní ředitelka tohoto pořadu - Sandra Nováková a naše oblíbená nej..nej... vystupující Věra Nerušilová.

Chtěli jsme Sandru "odbýt" kytkou, ale její přítel Vojta zosnoval tajný plán. Přišel s nápadem, že největším dárkem bude pro Sandru kniha o jejím pořadu- tedy kniha s prostým názvem BAROVÁNÍ, která bude jakousi kronikou posledních čtyř let tak dlouho totiž na Barování chodím :-)) A tak se daly dohromady moje článečky a fotky od Aranel, pořádná dávka adrenalinu a ve velmi omezeném časovém úseku  kniha v nákladu pár kusů opravdu vznikla :-)



Radost byla veliká a všestranná. Další vlna veselí nastala, když jsme Sandře líčili, ty přípravné manévry- každý po svém.. :-)
Samozřejmě už víme, co by se mělo udělat jinak (a lépe), ale na to, jak rychle vše proběhlo a na to, že jsme se vlastně neznali jinak než po internetu, to zas nebylo úplně nejhorší :-)
A tak si svůj autogramy barovacích hvězd ocejchovaný výtisk s úsměvem a ráda uschovám do knihovny.

Celé Barování se samozřejmě neslo v duchu originálních gratulací.
Gratulace nejmilejší :-).... aneb- jak to všechno bylo :-)



Z Vaška Tobrmana se - krom geniálního hudebníka- vyloupl i skvělý bavič :-) Složil Sandře oslavnou píseň :-) :-)



Výše zmíněný pán je také autorem originálního projektu, který sám sobě zadal a  poctivě jej plní :-) "Český exkrementář". Jednotlivé díly jsou parodiemi na "zajímavé" zpěváky...
Díl třetí s názvem "Ovace a Helenina"




Každý barovací večer zahajuje písní osobně Sandra Nováková. Tentokrát došlo na píseň Hany Hegerové v lehké úpravě pro Sandřiny potřeby ;-)

"Krásně sis to vymyslel..."



Krásně sis to vymyslel,
dřív jsi do bot prásknout měl,
živote můj.
.....
Já s tebou nejkrásnější plány mám,
tak zastav to své trojspřeží,
svou první slavnou píseň hrát ti dám,
pojď při ní sepsat příměří.

Při barování se nejen zpívá a tančí , ale občas neuškodí trocha trapné magie :-) Richard Nedvěd a jeho karetní triky!



Během večera zaznělo několik kousků, které byly skvělé především tím, že byly improvizací a pravděpodobně premiérovou derniérou :-)

viz trio Štěpán Klouček- Honza Nedvěd - Vašek Tobrman



Překvapením večera pro mne osobně byla Dara Bondy- vystupovala poprvé a patří mezi účinkující, kteří zaujmou hned napoprvé.



Došlo i na vážnou hudbu. Filip Rajmont se rozhodl publikum trochu zvážnět- a vyžádal si od své přítelkyně Petry Froeze árii Rusalky. Interpretka se sice bránila, že s sebou nemá noty pro klavír (tím ovšem neuspěla, protože na Barování se najde vždycky někdo, kdo zahraje něco, co by nikdo nečekal), pak argumentovala tím, že v tuto noční hodinu rozhodně není čas na vážnou hudbu, ale nakonec to vzdala a spustila. Krásně... Filip nelenil a přidal své pantomimické pojetí...



Honza Cina je známý tím, že své pěvecké výstupy uvádí hranými scénkami, které zpravidla předvádí ve velmi alternativních kostýmech. Tentokrát došlo na duet- B.S. & C.D: Tell him...




Hodinu před půlnocí se rozjelo další kolo gratulací- tentokrát pro Věru Nerušilovou. Kočka ze Záběhlic na svůj věk nevypadá- ani fyzicky, ani psychicky. Popřáli jsme jí nejmíň devět kočičích životů, protože ona by si měla otevřít školu života- ona ho totiž užívat umí.
Kdo z nás bude mít takovou jiskru a švih 3dny před  79.narozeninami? :-)



Krásný a pestrý večer.... škoda, že vždycky uteče tak rychle!

1 komentář:

Baruschka řekl(a)...

Teda, to je nááádherný dárek a nádherný počin! Věřím, že Sandra z toho byla paf a tahle knížka bude zaujímat čestné místo v její knihovně.