Poslední den v Ravasclettu

7.3.2015

V sobotu ráno se necháme naposledy vynést žlutou kabinou lanovky vzhůru na kopce. V sobotu tu bylo o poznání rušněji. Najely autobusy s víkendovými lyžaři, což se projevilo i zahuštěním provozu na sjezdovkách.

Lanovka pojme 100cestujících (s lyžemi a lyžáky na nohou :-)) + jednoho řidiče.

Vše je připraveno i pro vozíčkáře- výtah, WC v cílových stanicích i servis v podobě skútru, který vozíčkáře dopraví tam, kam je třeba i s jeho vozítkem.

Naposledy jsme obdivovali krásné pohledy, které jsme jako dítě znala z obalů švýcarských čokolád :-) Zasněžené vrcholky v dáli a lesy porostlé hřbety hor- uklidňující pohled.

Díky krásnému počasí jsme vydrželi na kopcích až do západu Slunce. Z lanovky jsem si vyhlídla sněžné srdce...

V sobotu to ožilo i v naší restauraci. Pan majitel roztopil krb a hospoda byla plná domorodců. Halasili, pili víno a evidentně byli rádi, že skončila pracovní směna- u vleků, v bufetech... zkrátka zajišťování servisu pro turisty.


Celý týden jsme si užívali italskou kuchyni, které vévédí samozřejmě těstoviny.


Po návratu z večeře nás na pokoji čekalo překvapení. Paní domácí nám nachystala přípitek na rozloučenou. Alkohol, v němž se válely obrovské ostružiny a skleničku s ostružinovou marmeládou vlastní výroby.


To celé "korunovala" přiložením ubrousků s nápisem "wolf" :-))



V neděli ráno jsme vyrazili na cestu k domovu. Počasí bylo opět překrásné. Pro cestování po úzkých a klikatých horských cestičkách ideální...


2 komentáře:

Ilona Ř. řekl(a)...

Koukám,
že jarní prázdniny jste si užili dokonale !
My letos byli jen v Jizerkách, ale i tak to bylo krásné :-)
Krásné jarní všední dny!

Amelie řekl(a)...

To musel být nádherný zážitek.