Výlet do hor

1.3.2015


Ihned po zakoupení ubytování (týden předem), začal Wlk studovat trasy a mapy vztahující se k tomuto tématu. Já zajišťuju materiálno. Mapy mi nic neříkají. Cesta proběhla hladce. Naučili jsme se jezdit mimo dopravní špičky, protože ani jeden z nás není schopen vyrážet na cesty ve 4hodiny ráno, aby se vyhnul zácpě. Neděle je pohoda. Většina turnusů se střídá v sobotu. Po 8hodinovém putování jsme dorazili na místo určení. 
Hodinu před cílem to vypadalo, že se navigace pomátla. Cesta se najednou změnila v klikyháky. Ještěže bylo sucho a mimo špičku. Některé úseky se totiž neumím představit v situaci, že se tam dvě vozidla potkají a úspěšně se sobě vyhnou.

Bydlíme v malém domečku cca 100m od nástupní stanice lanovky. Hned po příjezdu jsme proběhli městečko. Obytné domy a hotely jsou rozházené po 


stráni. Jeden supermarket (zavřený) a jeden kostelík (otevřený). Jinak hotely, penziony a restaurace.

Za sjezdovkami se jezdí lanovkou. Obrovská žlutá kabina připomíná vagon tramvaje a pojme zhruba stejný počet lidí. Snad to přežijí mé v horách stálezalehlé uši a fobie z přeplněných uzavřených prostor ;-)

Sníh je pouze na sjezdovkách.

1 komentář:

Mija řekl(a)...

Užijte...vypadá to u vás pěkně.