Prasonísi – nejjižnější cíp ostrova


16.6.2016

Jih ostrova je téměř neobydlený. Jih ostrova láká zejména milovníky všech vodních sportů, které potřebují ke svému pohybu vítr. Poeticky se toto místo také nazývá „polibkem dvou moří“, protože Středozemní od Egejského je odděleno pouze úzkým pruhem písku, který bývá zatopen, takže na úplnou špičku ostrova, kde se nachází maják, se suchou nohou nelze dostat. 

 


Pohledy se nabízejí přímo úchvatné. V 10hodin dopoledne ale tak pálilo sluníčko, že jsme si říkali, že takhle nějak muselo být Exupérymu, když skončil na poušti. K majáku došel jen Wlk. My s Martinou jsme se po půlhodině chůze písčito-kamennou cestou do kopce dohodly, že se půjdeme raději vykoupat.  

 


Pohodlí nic moc. Pár slunečníků a jinak hejno surfařů a … nevím, jak česky pojmenovat ty, co provozují kiting. Tady je docela střet zájmů. Lidi, kteří si chtějí zaplavat a nebo se jentak rochnit ve vodě a další, kteří sledují pouze směr větru. Takže  zleva-zprava to sviští na prknech různých tvarů a napínají se kolem vás pestrobarevné plachty. Moc dlouho mě nebavilo sledovat, kdy Martině někdo sejme hlavu z krku. 



U pláže je velké parkoviště- tedy spíš vymezená ploha, kam celý den smaží slunce. Je zdarma. Taky se tam dá zajít do několika taveren – potraviny jsou zaručeně čerstvé ;-) 

 



Původně jsem chtěla fotit západ slunce, ale vzhledem k fotbalovému MS to neklaplo ;-)  Nevadí. Viděli jsme, co jsme chtěli. A stálo to zato!

Žádné komentáře: