Black Friday

25.11.2016

Vzhledem k nabitému víkendu jsem se vydala na nákupy už v pátek. Pojala jsem to jako "akci blesk" a za půl hodinky už jsem si to šinula s taškou k autu, když mi padl zrak na jeho odřený bok.

Můj limetkový citroušek utržil zranění v podobě bílé odřeniny nárazníku a 20cm dlouhé jizvy vydřené až na plech. Pachatel nikde. Ani lísteček na stěračem. Tak se blesková akce pozvolna začala měnit v celodenní.

Doběhla jsem do informací, jestli mají k dispozici kamerový záznam z parkoviště. Mají, ale nebudou se se se mnou bavit. Musím zavolat policii. Říkám, že nechci vidět údaje o případném viníkovi, jen chci slyšet ANO- případně NE- máme záznam, kde je vidět, kdo vám to auto orval a ujel. Abych policii neotravovala zbytečně. Kdepak. Security má svoje předpisy, mlčí jako hrob. 

Vztekle volám 158. Dispečerka po mně chce přesnou adresu tedy název ulice a číslo. Udávám přesný název obchodního centra- na parkovišti ulice popasné nemají. Dostávám kapky a vyslechnu si, jak si všichni v pátek jezdíme nakupovat a ani nevíme kam... Ha! Mám přece účtenku- rychle lovím v kabele a diktuju požadované údaje.
"Už to mám, hledám to v mapě. Si myslíte, že všichni víme, co kde v Praze máte, " bručí ona neznámá na druhé straně telefonu. "To si tedy počkáte. je pátek a všichni jste se dali do bourání!", hudruje žena ve službě.
Podotýkám, že já jsem jen oběť a že papír s razítkem pořebuju pro svou pojišťovnu a ať mi prosím prozradí, zda hoši přijedou ještě dnes, že mám hlad a je mi zima. Z telefonu se ozval smích. (aha, tak cizí neštěstí ji obměkčilo! ;-) )- No vida, paní je rázem sdílná a chlácholí mě: "Nebojte. Přijedou. Počkejte-kouknu se do systému... Jsou před vámi jen 3 nehody, kluci jsou šikovní..."

Krátila jsem si dlouhou chvíli telefonováním, nikam jsem nemohla jít a čekala na ty šikovné kluky. Přijeli za 3/4hodiny, což je v Praze vlastně krátká doba.
Kluci byli rádi, že tam není krev a mrtvola, takže i ta nepříjemnost byla vyřízena v pohodě a v klidu. Škoda odhadnuta na 10tisíc, tak to je prima, protože 5 mám spoluúčast, takže jsem nemusela hnout brvou a jsem před Vánoci mínus 5tisíc. 
Policajt doporučoval nic neopravovat, napsat Ježíškovi o nové ;-) Do protokolu to ale zapsat nechtěl.

Po skončení oficiální akce jsem si řekla, že na všechno kašlu a když už tam jsem a ještě navíc poškozená, jdu nakupovat dárky. Během té nakupovací túry jsem ušla několik tisíc kroků a nashromáždila 7 velkých tašek. Knihkupectví i po avizované 20% slevě zasadilo mé platební kartě pořádnou ránu. ;-)

Ale! Až na pár drobností, vše je doma. A už nebudu muset mezi koupěchtivé davy... alespoň si to teď myslím.

Tak mám obavy, že do konce listopadu stihnu očernit celý týden- pondělí a pátek bychom měli... ;-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

soucítím ... loňskek black friday jsme začali stavět dům - tedy základovou desku. Ještě ráno jsme se cestou tam vybaveni foťákama bavili, že je to den za čtvrt mega ... a cestou zpátky chlap nedobrzdil a byl z toho den za 450.000 ...
Letos jsem nakázala vzít home office, už v novým domě, a nesměl z domu :-)

Anonymní řekl(a)...

Smutné, přesto vtipné.
Lucie