Což takhle zajít na gospel?

19.11.2016 

 Dnes vkládám pozvánku na benefiční gospelové koncerty pořádané pro podporu dětí se SMA (spinální muskulární atrofií). 
Je to neléčitelná nemoc, které naše starší dcera v roce 2012 podlehla. A moje přítelkyně Alča  pod vlivem této události vymyslela tuto skvělou akci, která pomáhá s dofinancováním letních pobytových akcí. 

První ročník proběhl právě v onen inkriminovaný rok a jmenoval se SMArt GOSPEL. Alča vtipně a chytře zakomponovala do názvu i zkratku té šílené nemoci a využila anglické slovíčko, které asi nejlépe vystihuje to, čím děti s touto diagnózou vynikají - jsou chytré jak opice ;-)

Ono se to nezdá, ale týden pobytu pro jedno dítě s věškerým servisem asistentů, programu, zdravotního dozoru atd. vyjde zhruba na 20tisíc korun, přičemž rodiče hradí pouze čtvrtinu. Zbytek financí se snažíme získat od MPSV a nadací, což je práce, kterou dělám nejmíň ráda ;-)

Na gospelových koncertech se pravidelně vybere 50- 60tisíc korun-  pro nás poměrně významná částka. 
Nápad s benefičními koncerty se mi líbí, protože návštěvníci koncertů si výši vstupného určují sami. A je to takový zvláštní rituál- nejprve u vchodu vhodí do kasičky nějaký obnos, ale během koncertu někteří zjistí, že přišli na kvalitní kulturu :-), a tak ve druhé části večera se zpravidla vybere částka vyšší než před zahájením akce. 

Možná je to i proto, že návštěvníkům ukážeme fotky a přiblížíme některé příběhy dětí, takže mnozí vyhodnotí akce jako užitečné.

Všechny srdečně zvu na 5.ročník gospelových koncertů, které probíhají zároveň ve čtyřech městech: v Brně- v Ostravě - v Plzni a v Praze v sobotu 26.11.2016. 
Každý si určitě vybere svůj - viz letáky.

Všechny objekty jsou bezbariérové!
Vstupné bude využito na dofinancování asistenční služby a programu  na pobytových akcích pro děti se SMA a jinými nervosvalovými nemocemi, které děti omezují v pohybu a upoutávají  je na invalidní vozíky.







V Praze se budu těšit osobně na viděnou! :-)

Jak se dětem v létě dařilo na pobytových akcích můžete okouknout zde:

Tábor bez rodičů

Pobyt pro rodiny s dětmi se SMA a dystrofiemi

2 komentáře:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Loni jsme z pracovních důvodů vynechali ale letos tam budeme s vámi.

Anonymní řekl(a)...

Moc ráda zase přijdu:) Míša