Adventní radosti

1.12.2016


Mezi moje adventní radosti patří výroba adventního věnce. Vybíráme s Martinkou přízdoby, amatérsky aranžujeme a vyrábíme jich několik - kamarádka, hřbitovy... ale je to jasný signál toho, že Vánoce se blíží. Letos jsme ten náš sladily do růžovo-šedé barvy. Báječně posloužily i sušené kvítky hortenzie a iluzi sněhu jsme si navodily alespoň saténovou šedou stužkou s bílými puntíky :-)


Další adventní zábavou je chystání adventního kalendáře pro Martinku. Byly doby, kdy jsem měla všechny balíčky nachystané a zabalené v košíku, který dětem předával Mikuláš. Letos jsem ale nějak nestíhala, takže jsem navrhla novou hru :-) Každé ráno si Martina může balíček někde po bytě najít. Musím říct, že byla hrou nadšena- balíčky byly na různých místech a obsahem byly všelijaké drobnosti a mlsky. Ale musím říct, že když jsem po půlnoci uléhala do postele a Wlk zahlásil: "Balíček máš?" - a já zjistila, že nikoli- tak hupkydupky zpátky a vymýšlet schovku.

Potěšilo mě, že Praha byla jmenována mezi deseti světovými městy s nejkrásnějšími vánočními trhy.


Advent je pro mne i časem milých setkání- návštěvy, posezení, chystání dárků a těšení se na to, až je dotyčný rozbalí...  a taky zvláštní barvy prosincových západů slunce.


Žádné komentáře: