Čas vánoční

prosinec 2016

Nezanevřela jsem na něj, ačkoli je spousta lidí, kteří mají dojem, že ho protruchlíme a prosmutníme. My na své nebožtíky myslíme, ale musíme se spíš věnovat těm živým, protože si moc neumím představit, s čím by moje dítě kráčelo do života- tedy skromně předpokládám, že třeba sama bude mít nějakou rodinu a měla by si do ní přinést "své tradice". 

Předvánoční čas je plný setkávání a taky plný koncertů. Sice si každoročně slibuju, že to musím nějak omezit, ale ono to nejde ;-) A protože se za ty roky znám, nakupuju dárky od léta. Svědomitě si píšu seznam - vlastně si i během roku zapisuju, co by se komu mohlo hodit- to třeba když se zmíní, že se mu něco líbí, nebo že "je škoda za to vyhazovat prachy"- to je přesně sousto pro mne! :-) 
Postupem věku bych měla přidat i kolonku, kamže jsem ten poklad ukryla. Jsem tak důmyslná, že občas sama sobě nachystám zapeklitou bojovku. 

Vánoční trhy v Praze patří podle novinářů mezi nejkrásnější turistické atrakce na světě. Kdo má srovnání z let minulých, musí hlavou přikyvovat. Škoda, že nepadá sníh. Pro Pražáky sice pohroma, ale na ty Vánoce nám to pan Lada tak vsugeroval, že když není, pořád ho vyhlížíme.


Martina nic neponechala náhodě. Psaní Ježíškovi už nazývá tak, aby to bylo COOL- tedy wish list. Trvám na nemoderním označení a dožaduju se "dopisu Ježíškovi". Pro jistotu ho 2x přepsala- něco umazala, něco jiného zas přidala... Denně se raduje, že zas ubyl jeden den a čekání je tím pádem kratší.

Na Štědrý den  chodívám do kostela pro betlémské světlo. Betlém v kostele sv. Klimenta v Odoleně Vodě je nádherný.



 

Štědrý den přežili všichni- až na kapra. Radost z dárků se dostavila, žádná pohroma se naštěstí nedostavila a betlémské světlo nechybělo na svátečním stole.


1 komentář:

Blanka řekl(a)...

Jezdíme do Prahy vždycky některou sobotu před Vánoci, vlakem, aby nikdo nepřišel o svařáček a letos se mi snad ještě víc než Staromák líbila Malá Strana a Kampa a pod sněhem to musí být nádhera :-)