Odfláknuté Vánoce ;-)

28.12.2016

Jsme kulturní maiaci :-)

Opravdu chodíme rádi a velice často na nejrůznější akce - divadla, kina, koncerty... A některé kousky jsme si oblíbili natolik, že je navštěvujeme pravidelně.

Milovníci Divadla v Dlouhé jistě vědí, že se vyplatí v čase adventním počíhat si v předprodeji na vstupenky na představení "Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka". Představení je označováno jako "rodinné", což pro mne není úplně dobré znamení. Občas se rodinná představení utápějí v tom, že to jsou takové "slátaniny", aby si každý našel něco, ale toto představení je prostě skvělé! Poetický příběh vypráví o pětiletém Pavlíkovi, který se roztržitému tatínkovi ztratil v Praze, když je maminka vyslala pro vánoční stromeček. Představení vtipné, plné písniček a krásných gagů, kdy se opravdu mohou smát všichni bez rozdílu věku. 

Použité techniky, kostýmy, herecké výkony, ... všechno člověk musí obdivovat a být doslova nadšen. Moje hodnocení určitě 100%. není co vytknout! ;-)





Loni jsem ale předprodej proměškala a Martina, když rozbalila všechny dárky, smutně konstatovala: "A na Pavlíka nepůjdem?" (obvykle bývají ve větvích stromečku schované i dárky v podobě vstupenek na kulturu)
Musela jsme smutně souhlasit, že je to tak. Lístky na Pavlíka prostě nejsou k mání. 
"Hm, tak to tedy jsou pěkně odfláknutý Vánoce...", shrnula to kriticky.

Takže letos jsem měla v diáři pěkně zapsáno, kdy je třeba mít se napozoru, aby vstupenek bylo akorát- a podařilo se! 3dny před koncem roku jsme už asi posedmé usedli do červených plyšových sedadel, abychom sledovali Pavlíkovy příhody a bylo nám líto, když Pavlík zahlásil: "A ztrácejte se jen v nejnutnějších případech!", protože jsme věděli, že je konec a že se s ním zase rok neuvidíme :-)

Žádné komentáře: